H Ελίν VERD συμμετέχει σε Ευρωπαϊκό πρόγραμμα Έξυπνων Πόλεων

Οι έξυπνες πόλεις ορίζονται από παρεμβάσεις, μέσω των οποίων, παραδοσιακά δίκτυα, υποδομές και υπηρεσίες γίνονται αποδοτικότερα προς όφελος τόσο των πολιτών όσο και του περιβάλλοντος, με τη βοήθεια των νέων τεχνολογιών. Υιοθέτηση ήπιων ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, βιώσιμες μεταφορές, προστασία φυσικών πόρων και ενεργός συμμετοχή των κατοίκων, είναι μόνο μερικά από τα παραδείγματα που μπορούμε να συναντήσουμε στις έξυπνες πόλεις.

Η ΕΛΙΝ Verd δραστηριοποιείται στον τομέα τις πράσινης ενέργειας από τη σκοπιά της αειφόρου ανάπτυξης. Η προστασία του περιβάλλοντος και η παραγωγή ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές, είναι θεμελιώδη στοιχεία της στρατηγικής της, ενώ μέσω των έξυπνων ενεργειακών συστημάτων παρέχεται και εφαρμόζεται η αποκτηθείσα τεχνογνωσία στο κοινωνικό σύνολο. Σε αυτό το πλαίσιο και διαμέσου του προγράμματος SPARCs, η ομάδα SES (Smart Energy Systems) της ΕΛΙΝ Verd σε συνεργασία με το Δήμο Κηφισιάς ξεκινάει το σχεδιασμό για τον μετασχηματισμό του δήμου στην κατεύθυνση της προστασίας του περιβάλλοντος και της βελτίωσης της ποιότητας ζωής των δημοτών του.

Το SPARCS είναι ένα πενταετές Ευρωπαϊκό πρόγραμμα που στοχεύει στη δημιουργία ενός δικτύου βιώσιμων πόλεων, μηδενικών εκπομπών ρύπων CO2 . Επτά δήμοι απ’ όλη την Ευρώπη θα συνεργαστούν στενά και θα επικεντρωθούν στη βελτίωση της ποιότητας του αέρα, στην εφαρμογή ηλεκτροκίνησης και στη χρήση ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές για να προσφέρουν ένα υψηλό επίπεδο διαβίωσης στους κατοίκους τους.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την ιστοσελίδα

© European Union, 2019

This project has received funding from the European Union’s Horizon 2020 research and innovation programme under grant agreement No. 864242. Responsibility for the information and views set out in this press release lies entirely with the authors.

Για την καλύτερη δυνατή εμπειρία πλοήγησης στην ιστοσελίδα μας χρησιμοποιούμε cookies. Πατώντας “Αποδοχή” δίνετε τη συναίνεσή σας για αυτό. Πολιτική Προστασίας Προσωπικών ΔεδομένωνΑποδοχή